Született feleségek (Desperate Housewives)

2010. március 4. | Címkék: | Kategória: Sorozat | Trackback | Szólj hozzá!

Született feleségek

Született feleségek (Desperate Housewives)
Amerikai vígjáték-dráma sorozat, 2004

A Született feleségek (Desperate Housewives) vígjátéksorozatot 2004-ben mutatták be az ABC csatornán. Az amerikai tévésorozat a nemlétező Széplak nevű városban játszódik, négy feleség életéről szól. A történet folyamán sok rejtélyre derül fény a négy nő férjeikkel, szomszédaikkal és barátaikkal kapcsolatban.

Egyes vallási és konzervatív kritikák szerint aggályos a szereplők erkölcstelensége, a sorozat első évadjában szinte mindegyik szereplő tett valami törvénybe ütközőt. Ettől függetlenül a Született feleségek nagy sikereket ért el, számos kritikai elismeréssel büszkélkedhet.

Született feleségek

Rendező: Marc Cherry, Operatőr: David Franco, Walt Fraser, Lowell Peterson, Jelmeztervező: Marie-Sylvie Deveau, Enid Harris, Cate Adair, Zene: Steve Bartek, Steve Jablonsky, Látványtervező: Thomas A. Walsh, Vágó: Michael Berenbaum, Kaja Fehr, Troy Takaki, Brent White

Főszereplők: Teri Hatcher (Susan Mayer), Felicity Huffman (Lynette Scavo), Marcia Cross (Bree Van De Kamp), Eva Longoria Parker (Gabrielle Solis)

Hol látható: TV2, Cool Tv, Sorozat+

Cikkek:

Nem ma Született feleségek 5. évad (origo.hu, 2009.03.11.)
Visszatértek a Lila Akác köz lakói a magyar képernyőkre, de mintha nem a régiek volnának: öt évet ugrottak a sztoriban, ami nem is annyira a ráncok számának gyarapodásából (botox is van a világon), hanem a családi körülmények változásából derül ki. A friss szereplők felbukkanása, az átrendeződött családmodell új lendületet adhat a sorozatnak.
Nem ma Született feleségek 5. évad

A feminista népmese: Született feleségek (divany.hu, 2010.02.03.)
Közhely: Az amerikaiak nagyon tudnak forgatókönyvet írni. Meg a forgatókönyvekhez színészeket válogatni, a párbeszédeket feszesre húzni, jelenteket rövidre vágni. Példa minderre a Született feleségek. Íme, korunk feminista népmeséje.
A feminista népmese: Született feleségek

Született Feleségek 4. évad magyar promo

Desperate Housewives – Opening Credits Season 1

Linkek:
ABC.go.com Desperate Housewives
Született feleségek a wikipedián
Született feleségek a port.hu-n

Itt lehet hozzászólni !